Logo
0749.582.395         office@denisipareputuri.ro
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Piezometre

Suna acum si profita de promotiile lunii Decembrie la foraje puturi si denisipari

Piezometre


Monitorizarea calitatii apei din anumite zone se poate realiza prin intermediul unor foraje. In limbajul comun, forarea pentru monitorizarea panzei freatice sau piezometrul sunt utilizate pentru a descrie un proces de analiza a apelor din diverse puncte de vedere. Cand vorbim despre piezometre punem in discutie nivelul presiunii hidrostatice. Asadar, este important sa se recurga la aceste tipuri de analize pentru a afla informatii pretioase despre o zona aleasa.


Ce este un piezometru?


Conform definitiei un piezometru este un aparat cu care se masoara gradul de comprimare a lichidelor. Cu ajutorul lui se poate determina si presiunea statica a lichidelor. Pentru forajele de monitorizare a mediului se utilizeaza si termenul de piezometru. Acesta a intrat in limbajul curent si poate sa fie foarte des intalnit in sfera forajelor si proiectelor care implica monitorizare si analiza a apelor subterane.


Unde se pot face foraje pentru masurarea nivelului presiunii hidrostatice?


Exista multiple situatii in care se realizeaza aceste tipuri de foraje. De cele mai multe ori ele se fac in locurile care urmeaza sa fie folosite pentru diverse proiecte. Legislatia cere unele rapoarte de mediu folosite pentru a da aprobarile de incepere a proiectelor. De aceea sunt verificate situatiile din teren si se cer a fi respectate anumite reglementari ulterioare. Se vor face periodic aceste verificari. Monitorizarile efectelor constructiilor sau influentelor omului in anumite zone, sunt de foarte mare importanta. In acest mod se poate vedea evolutia situatiilor din teren si se pot lua masuri daca apar nereguli. In functie de locatie, se aleg anumite puncte de interes stabilite de catre specialisti. Ei vor cunoaste locurile care au cea mai buna posibilitate de aflare a rezultatelor concludente. Acolo se va face forarea prin metodele specifice, folosind aparaturile de calitate ale firmei de specialitate.


Care sunt avantajele acestor foraje?


Forajele pentru masurarea nivelului presiunii hidrostatice sunt utilizate pentru a verifica zone specifice care au nevoie de investigare. Daca toti pasii sunt respectati, atunci rapoartele vor darui informatii importante care vor conduce catre afaceri de succes si decizii corecte. Protejarea mediului si aflarea punctelor lui forte pot sa fie teluri pe care trebuie sa le aiba orice om care doreste sa traiasca sanatos.
In cazul constructiilor diverse sau investitiilor majore, forajele de monitorizare pot sa aduca reintariri ale deciziilor luate si pot servi la fisele care sunt necesare pentru dosarele cerute de stat. Exista legi stricte care sunt respectate. Se preiau anumite informatii din probele de apa daruite de piezometru, care apoi sunt analizate. Se aduc buletinele de analize si se pot tine sub control permanent, completand periodic informatiile cerute.
Proiectarea geotehnica se realizeaza in urma unor evaluari. Piezometrul este utilizat alaturi de alte aparate pentru a determina elemente precum: coeficientii de consolidare, capacitatea portanta, unghiul de frecare sau comportamentul ce tine de tasare a unei fundatii. Asadar, piezometrul este important atunci cand se fac studii geotehice intr-un spatiu care urmeaza sa fie dat in folosinta pentru un proiect important.
Un alt avantaj al piezometrului poate sa fie chiar evitarea unei catastrofe de tip natural prin impiedicarea luarii unor decizii gresite.

Contacteaza-ne

Denisipare Puturi - KORVIO SRL

0764.453.411

0749.582.395

office@denisipareputuri.ro

www.denisipareputuri.ro

Cere oferta de pret