Logo
0749.582.395         office@denisipareputuri.ro
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Foraje de epuisment

Suna acum si profita de promotiile lunii Februarie la foraje puturi si denisipari

Foraje de epuisment (asecari)

Forajele de epuisment se realizeaza atunci cand se considera ca nu este convenabil sa se retraga apa din zonele deja excavate prin pompare deschisa, in schimb, nivelul apei generale este coborat inainte de inceperea lucrarilor de constructii. Pentru a aplica aceasta tehnica este necesar sa cunosti tipul solului, caracteristicile lui hidrologice, adancimea si marimea zonei pe care urmeaza sa se execute lucrari de foraje de epuisment, metodele posibile de excavare si de izolare. Vor fi luate in considerare destinatia si conditiile de operare ale lucrarii, caracteristicile structurilor din jur si timpul de executie. Coborarea nivelului de apa este o tehnica prin care apa este indepartata intr-o zona mai mult sau mai putin adanca a pamantului, prin extragerea continua a apei interstitiale, astfel incat profilul stratului de apa sa ramana sub excavatia care trebuie efectuata.


Foraje de epuisment - metode de coborare a nivelului apei


WellPoint. Se realizeaza prin pompare, cu pompe de aspiratie cu debit mic pana la mediu; prin puturi de la 1,50 m pana la 3,00 m lungime cu o inaltime maxima de 7 m. Aceasta metoda este recomandata in adancimi de inaltime mica, in volume de dimensiuni medii sau mici, a solurilor laminate cu permeabilitate redusa. Pentru inaltimi mai mari, se instaleaza pompe in trepte la diferite niveluri.

Wellpoint prin injectare. Aceasta metoda este utilizata atunci cand este necesara instalarea de pompe de aspiratie la diferite niveluri, deoarece acestea nu au o limitare a inaltimii de aspiratie. Astfel, fluxul de apa este purtat cu venturisuri plasate in puturile unde apa circula pompata cu viteza mare.

Deep Well. Se efectueaza in zone cu permeabilitate ridicata. Pentru aceasta, pompele cu debite mari sunt introduse in puturi adanci si separate intre ele. In cazul in care rapoartele si testele proiectului nu sunt suficient de detaliate pentru a lua masurile corecte, trebuie efectuat un studiu geotehnic, geologic si hidrologic cu datele specifice necesare lucrarii de foraj de epuisment. In timp ce lucrarile de epuisment sunt efectuate, trebuie mentinute conditii bune de functionare ale sistemului. Trebuie avut grija sa nu apara scurgeri in reteaua de evacuare, deoarece acestea ar putea provoca daune la sol sau la lucrarile in sine si ar creste costurile.


Foraje de epuisment – Rapoarte si echipament


Echipamentul de pompare trebuie sa fie in stare buna de lucru. Se intocmeste zilnic un raport care contine incidente, debite de apa mentinute, consumul de energie electrica si volumul estimat de apa extrasa. Raportul saptamanal este un rezumat al rapoartelor zilnice care indica punctele adecvate de luat in considerare. Seful lucrarii este informat in permanenta de toate incidentele provenite in timpul lucrarii de foraj de epuisment. Acest lucru evita consecintele care ar putea avea loc. Acestea ar putea fi miscari ale pantelor, extragerea anormala a solidelor, marcarea variatiei debitelor sau a nivelului apelor subterane. Cand pompa a incetat sa mai scoata apa, se incepe lucrarea de constructie. Asamblarea echipamentului nu este complicata. Pompa de vid cu deplasare mare este cea care produce depresiunea de baza a sistemului. Conducerea si controlul functionarii echipamentului este foarte simpla. Este necesara garantarea etanseitatii tuturor pompelor pentru a atinge nivelul dorit de aspiratie a apei.

Review-uri

(5 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
4.0 (5 review-uri)
5 stele
(1)
4 stele
(3)
3 stele
(1)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
C?t ...
16.01.2021
Bun
Executie foraj Corbeanca
O echipa foarte buna si foarte eficienta cu instalatie manuala pentru 20 m sau o miscare la timp bine.In Corbeanca
mar ...
14.07.2021
Acceptabil
reparat put titan bucuresti
am reparat un put vechi de 10 ani in bucuresti zona titan.Recoman
lem ...
01.08.2021
Bun
piloti conslidare Breaza Prahova
am lucrat cu ei in zona Breaza prahova.Recomand
ing ...
16.08.2021
Excelent
Piloni consolidare BUCURESTI Piata universitatii
zona piata universitatii Bucuresti 30 groopi la 6 metri au terminat in 2 zile recomand sc Korvio SRL
cat ...
28.08.2021
Bun
consolidare pereti si casa in orasul iasi
am facut o consolidare cu sprijinire berlineza in orasul IASI. recomand sc Korvio Srl

Intrebari si raspunsuri

(1 intrebari) Adauga intrebare
Adr ...
17.03.2021
Bun? ziua doresc doua foraje de epuismente in bucuresti
 
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Foraje de epuisment. In cel mai scurt timp un reprezentant al Denisipare Puturi - KORVIO SRL va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Foraje de epuisment sunati la 0764.453.411


Contacteaza-ne

Denisipare Puturi - KORVIO SRL

0764.453.411

0749.582.395

office@denisipareputuri.ro

www.denisipareputuri.ro

Cere oferta de pret