Sarcinile necesare in constructie nu sunt preluate intotdeauna de sol in modul in care este necesar. De aceea se folosesc foarte des pilotii forati, care sustin orice tip de constructie. Ei sunt folositi pentru fundatiile speciale din lucrari diverse. Acestia pot sa fie de mai multe tipuri, precum: piloti forati din beton sau beton armat.
In cadrul constructiilor diverse, sunt folositi pilotii forati. Ei sunt necesari in fundatii, atunci cand sunt construite case, cladiri de marimi diferite pe multiple forme de teren. Nevoia de ranforsare apare atunci cand nu poate sa fie suportata presiunea, greutatea pe zona respectiva. Acelasi lucru se intampla si atunci cand sunt zone cu risc de prabusire a solului. De asemenea atunci cand in zonele urbane mari se fac niste sapaturi masive, sunt folositi pilotii forati. Daca sunt construite diguri, instalatii mari, tunele sau poduri, etc, pilotii sunt baza pentru a duce la bun sfarsit constructiile. Pilotii forati pot sa fie cu diametru circular sau pot sa aiba forma patrata. Ei sunt indeajuns de mari, calculati cu grija, pentru a sustine intreaga suprafata.
Prima etapa a executiei este forarea pilotilor. Aceasta etapa este realizata in mai multe moduri posibile. Primul mod este sub protectie de noroi bentonitic. Cea de-a doua varianta este in tubaj de protectie. Prima varianta presupune o executie mai rapida, cu o productivitate mai mare. Acest lucru este posibil pentru ca peretii zonei forate sunt mentinuti si protejati de noroiul bentonitic, determinand neinfiltrarea apei. Nici nu exista posibilitatea de a se surpa gura. Exista deci o protectie in plus, care duce la succes. Pilotii se stabilesc din punct de vedere al marimii sau formei, in functie de necesitatea constructiei.
Dupa forare, urmeaza armarea. Aceasta se realizeaza conform specificatiilor tehnice a lucrarii. Apoi urmeaza turnarea betonului.
Forarea pilotilor si adaugarea lor in cadrul constructiilor diverse, prezinta avantaje. Ele sunt vizibile atat pentru designeri, cat si pentru constructori. Astfel ca putem vorbi despre o lipsa a unui impact asupra altor constructii din apropierea zonei santierului de lucru. Se consolideaza structurile fara sa impacteze imprejurimile. Specialistii au si un control desavarsit asupra rezultatului, pentru ca ei dicteaza fiecare etapa si calculeaza necesarul incarcarii in orice punct. In functie de ceea ce se descopera in momentul forarii, ei pot lua decizii ulterioare, care sa ajute intreg proiectul.
In concluzie, pilotii forati sunt o metoda de sustinere care nu este invaziva pentru zonele laterale ale santierului respectiv. De asemenea pot sa fie folositi si impotriva alunecarilor de teren din zonele cu probleme sau in constructii mari, precum cele ce tin de infrastructura, sosele, diguri sau poduri mari. Sunt solutii moderne si care se pot realiza rapid, cu mijloace la indemana, cu ajutorul firmelor specializate. Exista mai multe etape ale forarii, incepand cu o explorare a solului si locului unde se vor implementa. Pilotii forati sunt o asigurare a sustinerii constructiei si sunt recomandati pentru multe situatii.
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
0764.453.411
0749.582.395
office@denisipareputuri.ro
www.denisipareputuri.ro