Logo
0749.582.395         office@denisipareputuri.ro
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Foraje puturi de mare adancime

Suna acum si profita de promotiile lunii Octombrie la foraje puturi si denisipari

Foraje puturi de mare adancime (forari mecanice de mare adancime sau in zona cu stanca)


In acele cazuri in care fundul putului se afla la o adancime de cativa kilometri, este recomandabil sa folosesti motoare de jos, instalate nu la suprafata, ci in partea inferioara a sirului de foraj, care in sine nu se roteste. Motoarele in jos sunt turbine in miniatura sau mecanisme cu suruburi care sunt antrenate in rotatie de un fluid de foraj pompat sub presiune intr-un put. Pentru a reduce greutatea sirului tevii de foraj, care atinge o lungime de cativa kilometri, acestea sunt fabricate din aliaje speciale usoare, dar suficient de puternice si rezistente la caldura. La foraje puturi de mare adancime, apare o diferenta semnificativa intre presiunea hidrostatica a coloanei de noroi si presiunea litostatica (roca), datorita greutatii rocilor. Acest lucru poate duce la distrugerea peretilor putului, iar acest lucru, la randul sau, provoaca complicatii grave in timpul forajului. Pentru a atinge echilibrul presiunii rocilor, densitatea fluidului de foraj este crescuta prin adaugarea unor materiale de umplere speciale.


Puturi de mare adancime - Functionarea fiabila a echipamentelor de foraj


Una dintre cele mai dificile sarcini tehnice este sa se asigure functionarea fiabila a echipamentelor de foraj la temperaturi ridicate existente in puturile de mare adancime. Aceasta se aplica pieselor metalice, compusilor lor, lubrifiantilor, noroiului de foraj si echipamentelor de masurare. Temperatura ridicata in interiorul pamantului, ramane unul dintre principalii factori care limiteaza profunzimea forajului stiintific. Dificultatile tehnice grave sunt asociate cu curbura spontana a puturilor adanci in timpul forajului, din cauza distrugerii inegale a rocilor din partea de jos, a eterogenitatilor geologice ale sectiunii si a altor motive. De exemplu, fundul putului Kola la o adancime de aproximativ 12 kilometri a deviat de la verticala cu 840 de metri. Exista insa tehnici de mentinere a putului in pozitie verticala. Forajul unui put de mare adancime necesita crearea unui echipament special de masurare care sa monitorizeze conditiile de-a lungul fantanii si in partea de jos.


Puturi de mare adancime - design


Tehnologia de exploatare conventionala cu senzori care sunt coborati in put, folosind un cablu termorezistent, s-a dovedit a fi putin utila. In urma cautarilor indelungate, a fost posibila dezvoltarea telemetriei si a altor echipamente electronice montate pe burghie, precum si dispozitive de masurare autonome care coboara si sunt transportate de fluxul de noroi. Semnalele senzorului se transmit nu prin sarma, ci hidraulic prin crearea impulsurilor de presiune in fluidul de foraj. Trebuie remarcat faptul ca puturile adanci si super-profunde au un design telescopic. Forajul incepe cu cel mai mare diametru, apoi trece la cele mai mici. Viteza mecanica de gaurire a puturilor foarte adanci este de 1-3 metri pe ora. Pentru un avant intre operatiunile de ridicare, se poate merge mai adanc cu 6-10 metri. Viteza medie de ridicare a sirului tevii de foraj este de 0,3-0,5 metri pe secunda. In general, forajul unui put foarte adanc dureaza ani si este foarte scump. Forajele de puturi in conditii de presiune anormal de mare a rezervorului, este asociat in multe cazuri cu mari riscuri. Cu toate acestea, implementarea cu succes a unor astfel de proiecte, permite utilizatorului putului sa rezolve o serie de probleme de productie asociate explorarii, precum si constructia de puturi de productie cu profit comercial ulterior.

Review-uri

(2 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
4.0 (2 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(2)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Iul ...
19.01.2021
Bun
Foraj 27m soseaua Pipera Tunari
Soseaua Pipera Tunari oras 27 m pentru o casa normala obisnuita
cat ...
28.08.2021
Bun
consolidare pereti si casa in orasul iasi
am facut o consolidare cu sprijinire berlineza in orasul IASI. recomand sc Korvio Srl

Intrebari si raspunsuri

(2 intrebari) Adauga intrebare
Anc ...
17.03.2021
Put de mare adancime in TimiČ™
 
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Am primit cererea dumneavoastra pentru Foraje puturi de mare adancime. Un email cu oferta pentru Foraje puturi de mare adancime va fost trimis pe email. Echipa Denisipare Puturi - KORVIO SRL va sta la dispozitie cu orice informatii despre Foraje puturi de mare adancime
Laz ...
20.02.2021
Buna ziua as vrea s? ?tiu ?i eu un pre? pt denisipare la un put de 62 m aprox pe ?eav? albastra de PVC ?i diametrul 14 cm, Babeni V
 
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Multumim pentru interesul aratat pentru Foraje puturi de mare adancime, pentru o oferta concreta de pret pentru Foraje puturi de mare adancime avem nevoie de mai multe detalii. Apelati acum echipa Denisipare Puturi - KORVIO SRL la numarul de telefon 0764.453.411 sau lasati-ne un numar si va contactam noi.


Contacteaza-ne

Denisipare Puturi - KORVIO SRL

0764.453.411

0749.582.395

office@denisipareputuri.ro

www.denisipareputuri.ro

Cere oferta de pret