Adancirea unui put se realizeaza din multiple motive. Atunci cand apare aceasta necesitate, sunt chemati specialistii in domeniu, care evalueaza situatia si pot sa dea o directie de lucru. Iata mai jos informatii despre adanciri puturi si despre modul in care se realizeaza.
O persoana poate sa doreasca sa adanceasca putul din mai multe motive. Cele mai frecvent intalnite sunt cele legate de calitatea apei deja existente in putul deja realizat si cele care implica fluxul de apa, cantitatea din momentul respectiv. Dorinta de a imbunatati calitatea apei si de marire a fluxului, determina dorinta de a mari si adanci putul.
Se analizeaza situatia putului care se doreste a fi adancit si se stabilesc anumiti pasi pentru realizarea lucrarii. Adancirea putului este necesara atunci cand filtrul este complet infundat si nu se poate folosi denisiparea. In acest caz este posibila adancirea. Alta situatie in care se poate face acest procedeu este accea a secetei prelungite din zona gospodariei respective. Acest lucru duce la un flux redus de apa in put si este nevoie de o adancire. O alta cauza a nevoii de a adanci putul poate sa fie insasi existenta altor puturi forate in acelasi acvifer. Acest lucru duce la o scadere a cantitatii disponibile de apa si este nevoie automat de forarea mai adanca.
Decizia de a adanci un put existent vs construirea unui put nou
Este necesar sa fie contactata o firma specializata in forarea puturilor pentru a putea sa faca o evaluare corecta a situatiei existente. In unele cazuri este necesara adancirea, iar in unele cazuri nu renteaza aceasta varianta. Insa decizia trebuie sa fie luata in urma unor explorari ale cauzelor si nevoilor. De asemenea pretul lucrarii trebuie sa fie luat in calcul in cazul unei adanciri. Daca de exemplu exista o instalatie complet functionala este de preferat sa fie folosita si sa se apeleze la adancirea putului deja existent.
Exista si unele situatii neplacute care pot sa se intample. Unele dintre acestea sunt legate de contaminarea straturilor freatice in cazul in care se distruge izolarea. Alta situatie poate sa fie lipsa imbunatatirii debitului in urma lucrarii. De asemenea se poate sa apara nisip in urma unor miscari a pitrisului instalat initial.
Avantajele acestui procedeu de adancire a putului
Avantajele acestui tip de procedeu pot insa sa fie foarte mari. In primul rand din punct de vedere financiar se pot salva multi bani. debitul poate sa fie crescut, iar apa poate avea proprietati bune la adancime mai mare. Apa este testata si trebuie sa fie microbiologic pura.
In concluzie, adancirea puturilor este o solutie pentru multe persoane care au probleme cu debitul sau calitatea apei baute sau folosite in gospodarie. Forarea suplimentara poate aduce o apa clara, fara nisip si alte impuritati, cu un debit mare, care sa poata sa intretina intreaga plaja de lucrari din cadrul unei familii. Trebui intotdeauna realizat un studiu al situatiei si luata cea mai buna decizie.
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
0764.453.411
0749.582.395
office@denisipareputuri.ro
www.denisipareputuri.ro