Logo
0749.582.395         office@denisipareputuri.ro
Denisipare Puturi - KORVIO SRL
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Necesitatea denisiparii si curatarii puturilor

Suna acum si profita de promotiile lunii Aprilie la foraje puturi si denisipari

Necesitatea denisiparii si curatarii puturilor


Forajele de mica si mare adancime se realizeaza conform standardelor in vigoare. Ele sunt construite astfel incat sa fie respectate cerintele ce tin de calitatea apei. Ea poate sa fie folosita pentru a fi bauta sau pentru irigat si alte intrebuintari din gospodarie. Este important ca intreg sistemul sa fie denisipat si putul sa fie curatat periodic.


De ce este important sa denisipam puturile?


Puturile pot avea diverse probleme in timp. Acumularile de nisip ajung pana la nivelul filtrelor de apa si aduc impuritati in aceasta. De asemenea se pot constata anumite defectiuni in cadrul constructiilor de puturi sau in cazul unor puturi mai vechi, care nu au fost niciodata reabilitate. Denisiparea face posibila consumarea apei care avea depuneri sau care era imposibil de baut sau de folosit pentru treburile gospodaresti. Denisiparea presupune extragerea acelor particule mici de nisip si eliminarea lor din zona de apa de consum. Denisiparea poate sa fie realizata la intervale diferite de timp in functie de situatia existenta. Asadar, este nevoie de un expert, un reprezentant al firmei care construieste si intretine putul forat. Acesta va putea sa faca o evaluare a perioadei de timp la care trebuie sa fie luate niste decizii din zona procesului de denisipare. Apa trebuie sa fie analizata in laborator. Se preiau anumite probe si se duc la un laborator sau se testeaza. Daca denisiparea este facuta la timp, atunci calitatea apei este buna si apa poate sa fie folosita fara nici un risc pentru sanatate.


De ce trebuie sa facem curatarea puturilor?


Curatarea puturilor este importanta pentru a avea o apa potabila si pentru a verifica la intervalele stabilite, integritatea sistemelor din interior. Atunci cand se fac denisipari sau curatari ale putului se precizeaza echipei diametrul putului, adancimea acestuia, pozitionarea filtrelor in cadrul coloanei, nivelul obisnuit al apei si istoricul acelui put. Exista doua tipuri principale de procedee. Acestea sunt: procedee de lacarit prin lingura de foraj si pompa de Mamuth. Primul procedeu este utilizat in cazul fantanilor clasice, iar urmatorul este perfect pentru puturile de medie si mare adancime.


Care sunt beneficiile mentenantei si reabilitarii constante?


Mentenanta si reabilitarea sunt importante pentru a avea o calitate superioara a apei de consum. Daca putul functioneaza la cei mai buni parametri, atunci si apa este curata si buna pentru uzul casnic. Intervalele de timp la care se fac aceste procese de mentenanta sunt stabilite in functie de situatie. Fiecare echipa de lucru poate sa daruiasca informatii specifice pentru constructia unui put si pentru necesitatea verificarii instalatiilor lui.
Denisiparea trebuie facuta de prima data, din momentul in care se construieste putul. Apoi, dupa ce apa este curata si are claritatea ideala, se fac verificarile periodice. Daca observati anumite nereguli, este bine sa chemati o firma care sa poata sa remedieze cat mai rapid situatia aparuta. Apa tulbure sau care are depuneri de nisip nu este potabila si nu trebuie utilizata in gospodarie. Puteti avea grija de sanatatea dumnevoastra si a familiei prin atentia acordata analizelor apei de consum.

Contacteaza-ne

Denisipare Puturi - KORVIO SRL

0764.453.411

0749.582.395

office@denisipareputuri.ro

www.denisipareputuri.ro

Cere oferta de pret